ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013,ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι Snowboardholics μαζί με τη  ΝΑ.Β.Ε. θα διοργανώσουν για πρώτη φορά αγώνες επίδειξης ναυαγοσωστικών αθλημάτων.

Η ΝΑ.Β.Ε. έχοντας κλίσει 10 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει τα γενέθλια της μαζί με όλους τους μαθητές και φίλους με τους αγώνες αυτούς. Η ιδέα και η διοργάνωση ανήκει στους Snowboardholics καθώς η ιδρυτική ομάδα τους περιλαμβάνει αδελφικούς φίλους και μαθητές της ΝΑ.Β.Ε. όλη αυτή τη δεκαετία.

Λίγα ιστορικά. Η Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος (http://www.nabe.gr) ιδρύθηκε τον Μάιο του 2003 με σκοπό να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες της Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα. Καθώς με το ΠΔ 23 του 2000 επαναπροσδιορίστηκε η υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη στις οργανωμένες παραλίες, έγινε απαραίτητη η δημιουργία μιας Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας που στόχο έχει να οργανώσει και να επανδρώσει τις παραλίες αυτές με γνώμονα την ασφάλεια των λουόμενων.

Η ΝΑ.Β.Ε. με τους πιο καταρτισμένους και με πολυετή πείρα εκπαιδευτές, κατόχους πτυχίων εκπαιδευτών ναυαγοσώστων από την την παγκόσμια ομοσπονδία ILS  και από την Surf Life Saving Australia, είναι έτοιμη να προετοιμάσει και να εκπαιδεύσει επαγγελματίες ναυαγοσώστες που θα εγγυηθούν την ασφάλεια των λουομένων στις Ελληνικές παραλίες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απόκτησης του Bronze Medallion του πτυχίου ναυαγοσώστη της Αυστραλίας που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και μπορείτε να εργαστείτε και σε χώρες του εξωτερικού. Οι χώροι εκπαίδευσης είναι εξοπλισμένοι με τελευταίας τεχνολογίας εποπτικό υλικό με αποκλειστικό σκοπό την καλύτερη κατάρτιση των υποψηφίων επαγγελματιών ναυαγοσώστων και την προετοιμασία τους για την σωστή αντιμετώπιση οποιοδήποτε περιστατικού.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο κολυμβητήριο της Νεάπολης και το πρόγραμμα των αγώνων θα έχει ως εξής:

12.30μμ          προσέλευση των αθλητών

13.00μμ          προθέρμανση

14.00μμ          έναρξη αγώνων

18.00μμ          λήξη αγώνων και απονομές

Τα αγωνίσματα που θα αγωνιστούν οι αθλητές και με τη σειρά που θα διεξαχθούν θα είναι τα εξής:

100μ Ναυαγοσωστικό ελέυθερο

200μ Ελεύθερο μετ’ εμποδίων

400μ Ελεύθερο

1000μ Ελεύθερο

4 x 50 Μικτή ομαδική (ελεύθερο/ελεύθερο βατραχοπέδιλα/ελεύθερο με σωσίβιο/ρυμούλκηση)

Στο τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει  μπάρμπεκιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *