ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ,5-7 ΜΑΪΟΥ 2017,ΚΟΥΝΕΟ-ΙΤΑΛΙΑ

Πηγή:www.koe.org.gr
Α’ ΗΜΕΡΑ
Με τον καλύτερο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Κούνεο της Ιταλίας.
Σε πολύ καλό φεγγάρι το Ολυμπιακό μας Ντουέτο, με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, μετά την άνοδο στο βάθρο του «Japan Open», κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου στη διοργάνωση της Ιταλίας.
Οι γλυκές πρωταθλήτριές μας εκτέλεσαν και πάλι θαυμάσια το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 85,2285 β. παίρνοντας την 3η θέση ανάμεσα σε 11 Ντουέτα που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.
Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ντουέτο (που είχε απευθείας τελικό) κατέκτησαν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ – Ραμίρεζ με 88.5512 β., ενώ το ασημένιο πήραν οι οικοδέσποινες Ιταλίδες Τσερούτι – Φέρρο με 87,7924 β.
Στην παρθενική του συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση, εξάλλου, το Μικτό Ντουέτο μας, με την Όλγα Κουργιαντάκη και τον Βασίλη Γκορτσιλά, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, καθώς υπήρχαν μόνο τρεις συμμετοχές. Συγκεκριμένα, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του Μικτού Ντουέτου με 67,3786 β. Το χρυσό μετάλλιο εδώ πήραν οι Φλαμίνι – Μινισίνι (Ιταλία) με 85,6144 β. και το ασημένιο οι Φερέρας – Ρίμπες (Ισπανία) με 80,3819 β.
Με αρκετά νέα κορίτσια στη σύνθεσή της, προερχόμενα από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες, αγωνίστηκε η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του Ομαδικού στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, αργά το βράδυ της Παρασκευής (5/5) στο Κούνεο της Ιταλίας.
Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα πήρε την 5η θέση στο αγώνισμα καθώς βαθμολογήθηκαν με 84,6000 β.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η οικοδέσποινα Ιταλία με 91.0000 β., το ασημένιο η Ρωσία (που αγωνίστηκε με νεαρά κορίτσια) με 90,4667 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 88,9333 β.
Β’ ΗΜΕΡΑ
Άλμα στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Συγχρονισμένης κολύμβησης, στο Κούνεο της Ιταλίας, έκανε η ανανεωμένη και νεανική Εθνική μας ομάδα των Γυναικών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του Ομαδικού, στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης (Σάβββατο 6/5).
Η ελληνική ομάδα (που είχε πάρει 5η θέση στο ελεύθερο Ομαδικό την Παρασκευή) αποτελούμενη και πάλι από τις Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα εκτέλεσε πολύ όμορφα το πρόγραμμά της, βαθμολογήθηκε με 83,5938 β. και βρέθηκε στην 3η θέση της τελικής κατάταξης του Τεχνικού Ομαδικού.
Το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό Ομαδικό κατέκτησε η οικοδέσποινα Ιταλία με 90,2885 β. και το ασημένιο η Ισπανία με 87,7617 β.
Το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του πολύ θεαματικού αγωνίσματος Highlight στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης, που γίνεται στο Κούνεο της Ιταλίας, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα, το βράδυ του Σαββάτου (6/5).
Οι 10 κοπέλλες που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα, οι Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Όλγα Κουργιαντάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, εκτέλεσαν με χάρη και αρμονία το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 85,9000 βαθμούς, που τις ανέβασαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και τις έφεραν να ακούν περήφανες τον εθνικό μας ύμνο.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ιταλία με 84,5667 β. και το χάλκνο η Τσεχία με 75,5333 β. σε έναν αγώνα που μετείχαν αυτές οι τρεις ομάδες.
Λίγο νωρίτερα, εξάλλου, αγωνίστηκαν στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος στο Ντουέτο οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου (που είχαν πάρει χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου). Βαθμολογήθηκαν με 86,4000 β. και πέρασαν ως 4ες στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή (7/5). Την 1η θέση πήραν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ – Ραμίρεζ με 92,3000 β., τη 2η οι Ιταλίδες Τσερούτι – Φέρρο με 91,3667 β. και την 3η οι Ουκρανές Φέντινα και Κοβαλένκο με 87,5333 β.
Γ’ ΗΜΕΡΑ
Συνεχίζεται η πολύ καλή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Κούνεο της Ιταλίας. Στο μεσημεριανό πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας των αγώνων, την Κυριακή (7/5) και λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Highlight, η ελληνική ομάδα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Κόμπο ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο της διοργάνωσης.
Οι κοπέλες μας Μαρία Ελένη Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Βασιλική Κοφίδη, Σοφία Μαλκογεώργου, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Σοφία Σαραντίδη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους και βαθμολογήθηκαν με 86,5667 β. και αναδείχθηκαν 2ες, χάνοντας για πολύ λίγα χιλιοστά του βαθμού το χρυσό.
Το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε τελικά η Ουκρανία με λίγο καλύτερη βαθμολογία 86,7000 β. Το χάλκινο πήρε η Ιταλία με 84,9000 β.
Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, στο Κούνεο της Ιταλίας, κορυφώθηκε και ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό φινάλε, δηλαδή με δύο ακόμα μετάλλια στο κλείσιμο της αυλαίας των αγώνων, το απόγευμα της Κυριακής. Η Ελλάδα, μάλιστα, κατέκτησε τη 2η θέση στη γενική βαθμολογία της διοργάνωσης, ανάμεσα σε 15 χώρες που βαθμολογήθηκαν στη διοργάνωση και επιστρέφει με μια σπουδαία συγκομιδή επτά μεταλλίων (που περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω), κάτι που δείχνει τη σημαντική πρόοδο του αθλήματος σε δύσκολες συνθήκες.
Το αγαπημένο, πολλά υοσχόμενο και συνεχώς ανερχόμενο Ντουέτο μας με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου εκτέλεσε πολύ καλύτερα το πρόγραμμά του στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του αγωνίσματος (απ’ ό,τι στον χθεσινό προκριματικό που ήταν 4ο), βαθμολογήθηκε με 87,8000 β., ξεπέρασε τις Ουκρανές, αλλά και πολλές ακόμα εκπροσώπους χωρών (τα 12 καλύτερα Ντουέτα έλαβαν μέρος στον τελικό) και ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, όπως είχε κάνει και στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτου.
Το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο πήραν οι Ισπανίδες Καρμπονέλ – Ραμίρεζ με 93,1333 β. και το ασημένιο οι Ιταλίδες Τσερουτι – Φέρρο με 91,5000 β.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *