ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΝΕΩΝ/ΝΕΑΝΙΔΩΝ,28 ΙΟΥΝΙΟΥ-3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016,ΡΙΕΚΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ

Α’ ΗΜΕΡΑ
Άνοιξε η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καταδύσεων στη Ριέκα με την πρώτη ελληνική συμμετοχή να κάνει την εμφάνισή της.
Ο Θεόφιλος Αυθίνος, αθλητής της Αργώ, κατέλαβε την 23η θέση στον προκριματικό του 1μ. τραμπολίνο της Β’ Κατηγορίας συγκεντρώνοντας 266.75 βαθμούς και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.
Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος σε διεθνείς αγώνες τέτοιου επιπέδου είχε την ευκαιρία να πάρει σημαντικές εμπειρίες, οι οποίες θα είναι πολύ χρήσιμες για το μέλλον.
Οι αγώνες συνεχίζονται αυτή την ώρα με τους τελικούς των 3μ. κοριτσιών, αγώνισμα στο οποίο δεν υπήρχε ελληνική συμμετοχή.
Β’ ΗΜΕΡΑ
Την 21 θέση στον προκριματικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καταδύσεων νέων-νεανίδων, που διεξάγεται στη Ριέκα της Κροατίας, κατέλαβε ο Δημήτρης Μόλβαλης στο αγώνισμα του 1μ. Από τραμπολίνο της Α’ Κατηγορίας. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού εκτέλεσε το πρόγραμμα του συγκεντρώνοντας 376 βαθμούς, κάνοντας μια αρκετά καλή παρουσία και συγκεντρώνοντας πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
Οι αγώνες συνεχίζονται αυτήν την ώρα χωρίς ελληνική συμμετοχή, ενώ αύριο ο Θάνος Τσιρίκος συμμετέχει στο αγώνισμα των 10μ από πλατφόρμα της Β’ Κατηγορίας.
Γ’ ΗΜΕΡΑ
Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Θάνος Τσιρίκος στο αγώνισμα των 10μ των καταδύσεων της Β’ Κατηγορίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων – νεανίδων της Ριέκα, αγωνιζόμενος μάλιστα ως τραυματίας. Συγκέντρωσε 299.95 βαθμούς κι έμεινε στη 14η θέση, μόλις 9 βαθμούς μακριά από την πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής είχε μια φλεγμονή στον τένοντα του δεξιού του καρπού που τον επηρέασε πολύ στις βουτιές του και κυρίως στις εισόδους του στο νερό. Ο κ. Φυρίγος ομοσπονδιακός τεχνικός ευχαρίστησε το γιατρό της Ιταλικής ομάδας που ενδιαφέρθηκε και έκανε ότι μπορούσε για να συμμετέχει ο Έλληνας αθλητής στους αγώνες.
Δ’ ΗΜΕΡΑ
Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Μόλβαλης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων νέων – νεανίδων της Ριέκα, καταλαμβάνοντας την 20η θέση ανάμεσα σε 32 αθλητές στο αγώνισμα των 3μ. Τραμπολίνο Α’ Κατηγορίας. Ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού συγκέντρωσε 414.45 βαθμούς και δεν κατάφερε να μπει στον τελικό.
Ε’ ΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ
Εξαιρετικές εμφανίσεις επεφύλασσε η 5η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καταδύσεων Νέων – Νεανίδων της Ριέκα, αφού στον προκριματικό των 3μ. τραμπολίνο της Β’ Κατηγορίας ο Θάνος Τσιρίκος κατέλαβε την 4η θέση και προκρίθηκε στον τελικό, που θα διεξαχθεί στις 17:00 το απόγευμα.
Μάλιστα με τη βαθμολογία που έλαβε (399.05 βαθμούς) έπιασε και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στο Καζάν (27/11 – 5/12).
Στο ίδιο αγώνισμα ο Θεόφιλος Αυθίνος ήταν 12ος με πολύ καλή εμφάνιση, συγκερντώνοντας 365 βαθμούς και θα βρεθεί επίσης στον τελικό.
ΤΕΛΙΚΟΙ
Πολύ καλές εμφανίσεις για τους Έλληνες αθλητές στους τελικούς των σημερινών (2/7) αγωνισμάτων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καταδύσεων Νέων – Νεανίδων της Ριέκα.
Στον τελικό από τραμπολίνο 3μ. της Β’ κατηγορίας εξαιρετικές επιδόσεις πραγματοποίησαν ο Θάνος Τσιρίκος και ο Θεόφιλος Αυθίνος, οι οποίοι κατέλαβαν την 8η και 10η θέση αντίστοιχα με 398 και 370 βαθμούς.
Υπενθυμίζεται ότι με παρόμοια επίδοση στον πρωινό προκριματικό (399.05) ο Θάνος Τσιρίκος έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων του Καζάν (27/11 – 5/12).
Στον άλλο τελικό της ημέρας, τα αδέρφια Μόλβαλη, Νίκος και Δημήτρης έκαναν εξίσου καλή εμφάνιση και κατέλαβαν την 9η θέση στα 3μ. συγχρονισμένων καταδύσεων της Α’ Κατηγορίας με 262.80 βαθμούς.
ΣΤ’ ΗΜΕΡΑ
Πολύ καλή εμφάνιση των Ελλήνων Πρωταθλητών στο Άθλημα των Καταδύσεων κατά την τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων – Νεανίδων που διεξήχθη στη Ριέκα της Κροατίας.
Ο Νίκος Μόλβαλης στον τελικό του αγωνίσματος των 10μ. πλατφόρμας της Α’ Κατηγορίας κατέλαβε την 6η προνομιούχο θέση, καθώς χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα κέρδισε την πρόκρισή του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν (27/11 – 5/12). Στον τελικό του αγωνίσματος συγκέντρωσε 456 βαθμούς.
Στον προκριματικό, ο οποίος διεξήχθη υπό κακές καιρικές συνθήκες (συννεφιά και πολύ αέρα) είχε καταλάβει την 7η θέση με 456.35 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα και στην ίδια κατηγορία ο Ανδρόγειο Σαμψάκης, κάνοντας πολύ καλό αγώνα, ήταν 13ος στον προκριματικό με 399.95 βαθμούς μένοντας έξω για μόλις 2.1 βαθμούς (402.05 είχε ο 12ος αθλητής).
Έτσι λοιπόν ολοκληρώθηκε επιτυχημένα οι παρουσία των Ελλήνων Καταδυτών, αφού στο τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξασφαλίστηκαν δύο προκρίσεις για το Παγκόσμιο Πρωταθλημα του Καζάν, αυτές του Θάνου Τσιρίκου στα 3μ. τραμπολίνο της Β’ Κατηγορίας και του Νίκου Μόλβαλη στα 10μ. πλατφόρμα της Α’ Κατηγορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *