ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η Βουλή όπου νάναι θα κλείσει ενόψει εκλογών, και τα τελευταία νομοσχέδια είναι πλέον έτοιμα να περάσουν. Μία πολύ σημαντική τροπολογία με τα κίνητρα των αθλητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, και η οποία τυγχάνει αναγνώρισης από όλα τα κόμματα είναι έτοιμη και ελπίζουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής και να γίνει νόμος του κράτους.
Η τροπολογία, την οποία μάλιστα υποστηρίζει με πάθος από ότι έχω πληροφορηθεί, και ο πρώην υπουργός (επί Ν.Δ.) Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος παραδέχεται πλέον το λάθος του, όταν τροποποιήθηκε επί εποχής του (και ισχύει μέχρι σήμερα), αναφέρει πάνω κάτω τα εξής:
Οι αθλητές οι οποίοι καταλαμβάνουν μετάλλιο σε Παγκόσμια ή Ευρωπαικά πρωταθλήματα, έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται σε οποιοδήποτε ΑΕΙ θέλουν, χωρίς εξετάσεις.
Αυτοί που θα καταλάβουν θέση 4-6 παίρνουν 20%.
Οι πρώτοι σε Πανελλήνιους αγώνες παίρνουν 10%, οι 2οι παίρνουν 8% και οι τρίτοι παίρνουν 7%. Ομως, αλλάζει το εξής δεδομένο: Οταν βγουν οι βάσεις σε κάθε σχολή, ο αθλητής θα μπορεί να εισέρχεται αν μαζί με το ποσοστό που έχει, πιάσει το 90%.
Τι σημαίνει αυτό? Παραθέτω ένα παράδειγμα:
Μία σχολή έχει βάση τις 15.000 μονάδες. Το 90% είναι 13.500. Ο αθλητής που διαθέτει το προνόμιο του 10%, θα πρέπει να έχει μαζέψει από τις εξετάσεις 12.273 βαθμούς.
Επίσης, ένα ακόμα πολύ βασικό σημείο είναι ότι αυξάνεται το ποσοστό εισαγωγής σε κάθε σχολή από 1% σε 2%. Αυτό σημαίνει ότι αν μία σχολή παίρνει 100 φοιτητές, θα γραφτούν επίσης άλλοι 2 αθλητές. Δεν θα χαθεί καμία θέση από τους 100, απλά οι 2 θα προστεθούν και η σχολή θα εγγράψει 102.
Είναι σίγουρα μία πολύ καλή περίοδος να περάσει μία τέτοια τροπολογία, από την στιγμή που στην Βουλή υπάρχει σύμπνοια μεταξύ των κομμάτων, και όλα υποστηρίζουν την συγκεκριμένη διάταξη, επειδή βλέπουν ότι η προηγούμενη δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον αθλητισμό, και πολλά παιδιά πλέον σταμάτησαν να αθλούνται σοβαρά, ρίχνοντας όλα μα όλο το ενδιαφέρον τους στα μαθήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *