ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Πανηγυρική αναμένεται να είναι η τελετή των εγκαινίων του κολυμβητηρίου της Αμαλιάδας, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00, ύστερα από πολυετή αναμονή, αφού για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάστηκε να περάσουν δέκα χρόνια!

«Ανακοινώνω ότι ένα σίριαλ που ξεκίνησε εδώ και δέκα χρόνια, την Κυριακή στις 7 το απόγευμα θα έχει happy end», ήταν τα λόγια του δημάρχου Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που έφθασε επιτέλους η ώρα των εγκαινίων ενός έργου που μπορεί να καθυστέρησε σημαντικά, έχει όμως το προνόμιο να είναι το μοναδικό κολυμβητήριο σε ολόκληρη την Ευρώπη το οποίο χρησιμοποιεί τη μέθοδο της ηλιογεωθερμίας για τη θέρμανση της πισίνας.

Καινοτόμο έργο 
«Πρόκειται για ένα έργο που απευθύνεται σε ολόκληρη την Ηλεία, σε συλλόγους, παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, σε όλο τον κόσμο. Ως έργο που έχει εφαρμόσει την καινοτομία της ηλιογεωθερμίας για την θέρμανση της πισίνας, μπορεί να απευθυνθεί και σε όλα τα σχολεία και τους τεχνικούς που ασχολούνται με τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας». 

«Είναι το πρώτο κολυμβητήριο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα και χρηματοδοτήθηκε με 600.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο. Παρουσιάζουμε ένα κολυμβητήριο πανέμορφο. Σύγχρονο και καινοτόμο, που μειώνει τα έξοδα λειτουργίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρυσι τα περισσότερα κολυμβητήρια ήταν κλειστά λόγω κόστους λειτουργίας», ανέφερε ο κ. Λυμπέρης.

Την Κυριακή κατά την τέλεση των εγκαινίων έχει προγραμματιστεί και επίδειξη με δύο ομάδες πόλο, καθώς επίσης και μία με ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης.
Ο κ. Λυμπέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία των αδειοδοτήσεων, για να ξεκινήσει τη λειτουργία του από Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *