ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 43ου ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Η Εκπολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης ‘Ο ΣΙΘΩΝ’ προκηρύσσει τον 43ο κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου Κόλπου, στην Νικήτη Χαλκιδικής το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013.

Είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια διάδοσης του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους μακριά από τις σκοπιμότητες του πρωταθλητισμού, έτσι όπως μας το κληροδότησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Οι κολυμβητές θα διανύσουν την απόσταση των 26  Κm  από την Καλλιθέα της Κασσάνδρας στην Νικήτη της Σιθωνίας χωρίς να χρησιμοποιήσουν πτερύγια ή άλλα βοηθητικά μέσα πλεύσης. Για την ασφάλειά τους θα συνοδεύονται από μηχανοκίνητες βάρκες και ταχύπλοα σκάφη που διαθέτουν ασύρματη επικοινωνία.

Μπορούν να λάβουν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αφού στείλουν έγγραφη δήλωσή τους μέχρι 20 Μαΐου 2013 στη διεύθυνση: ΕΕΝΝ ‘Ο ΣΙΘΩΝ’ ΤΚ 63088 Νικήτη Χαλκιδικής , με e-mail: koura_n@otenet.gr. Ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπερνά τους 20. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον παραπάνω αριθμό η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή με βάση τη συμμετοχή τους σε διάφορα αθλήματα δίνοντας προτεραιότητα στις διακρίσεις τους στο υγρό στοιχείο, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα.

Εξαιτίας τις δύσκολης οικονομικής κατάστασης, οι επιλαχόντες θα έχουν υποχρεωτική συμμετοχή με το ποσό των 100 ευρώ.

Οι αθλητές θα ειδοποιηθούν μέχρι την 1η Ιουνίου 2013.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση, που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές έως τις 01 Ιουλίου 2013. Επισημαίνεται ότι ο αθλητής που δεν θα προσκομίσει ιατρική βεβαίωση δε θα συμμετάσχει στον  αγώνα.

Διαδικασία αιτήσεων.

Oι αιτήσεις αποστέλλονται ταχυδρομικά και μέσο e – mail  koura_n@otenet.gr

Μαζί με την αίτηση θα επισυνάπτονται τα εξής αποδεικτικά

Βεβαίωση από όλους τους αγώνες που δηλώνει ο κάθε αθλητής στο βιογραφικό του με σφραγίδα ή λογότυπο της εκάστοτε διοργάνωσης

Βεβαίωση γιατρού ότι η υγεία του τον επιτρέπει να συμμετέχει στον συγκεκριμένο αγώνα (43ο Διεθνή κολυμβητικό διάπλου του Τορωναίου κόλπου)

Οι αιτήσεις που θα γίνονται δεκτές θα πρέπει να έχουν ημερομηνία αποστολής είτε e-mail είτε ταχυδρομείου  μέχρι την 20η Μαΐου και ώρα 1:00 μ.μ.

Οι Συμμετέχοντες

Έχουν δικαίωμα από 1-2 το πολύ συνοδούς που θα είναι στο σκάφος συνοδείας και μόνο έναν που θα μετέχει στην φιλοξενία η οποία αφορά τις 2 διανυκτερεύσεις.

Είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στην τελετή της παρουσίασης τους μία ημέρα πριν τον αγώνα

Είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν οι ίδιοι ή ο συνοδός τους το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας στην ενημέρωση των αθλητών για την πορεία, τις καιρικές συνθήκες και τους κανονισμούς του αγώνα

Η ταμειακή τους εξόφληση θα πρέπει να γίνει μία εβδομάδα πρίν τον αγώνα με κατάθεση, σε λογαριασμό της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης ο «Σίθων».

Το χρηματικό ποσό και τι περιλαμβάνει:

Ο κάθε κολυμβητής στοιχίζει στη διοργάνωση 420 ευρώ, τα οποία μεταφράζονται ως εξής:

350 το σκάφος συνοδείας

150 διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο με 2 γεύματα

20 μεταφορά στο σημείο εκκίνησης του αγώνα,

για όλα αυτά οι κολυμβητές που θα επιλεγούν από την επιτροπή για να συμμετέχουν θα πρέπει να πληρώσουν συμμετοχή 100 ευρώ

Εναλλακτικά μπορούν φυσικά να καλύψουν όλα αυτά τα έξοδα με ιδία μέσα, με την προϋπόθεση ότι στο σκάφος που θα είναι δικό τους θα υπάρχει σημαία της διοργάνωσης και ένα άτομο της επιτροπής του αγώνα.

Ειδικές περιπτώσεις

Κολυμβητές που έχουν κάνει αίτηση και δεν είναι στη λίστα των συμμετεχόντων έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στον αγώνα καλύπτοντας όλα τα έξοδα τους, με την προϋπόθεση ότι στο σκάφος που θα είναι δικό τους θα υπάρχει σημαία της διοργάνωσης και ένα άτομο της επιτροπής του αγώνα,

εκδηλώνοντας γραπτά την επιθυμία τους και αποστέλλοντας την με e-mail ή ταχυδρομικά 15 ημέρες πριν από τον αγώνα.

Η συμμετοχή των αθλητών όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι θα παραμείνει σε εκκρεμότητα έως ότου υπάρξει ενημέρωση για την τελική επιχορήγηση από Κρατικούς φορείς και εταιρείες. Εφόσον ο προϋπολογισμός του 43ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου καλυφθεί από τους παραπάνω οι αθλητές θα συμμετέχουν χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση. 

43th  SWIM  ACROSS  THE  GULF  OF  TORONEOS

The Cultural Youth Association of Nikiti «SITHON» announces the organization of the 39th Swim Across the Gulf of Toroneos from Kallithea to Nikiti of Chalkidiki on Saturday 13 of July 2013.

This marathon takes place between the two peninsulas of Chalkidiki, starting from Kallithea in Kassandra and ending at Nikiti in Sithonia, a distance of 26 km. The swimmers will have no swimming aids such as masks etc, and will be followed by motor boats equipped with radio to ensure the safety of the participants.

This race is held purely in the athletic spirit of the Olympic Games which Greece has inherited from its ancestors. For this reason, each person who manages to swim the distance and finish the race will be considered a winner and treated as one. Instead of money each winner will receive a cup and will be crowned with a wreath made of leaves of the olive tree as was done in ancient Greece.

All the participants of this race will enjoy the hospitality of the people of Nikiti for 2 days.

Anyone who is interested in taking part in this swimming marathon or would like more information should contact with Cultural Youth Association of Nikiti «SITHON»  by mail(koura_n@otenet.gr) till 20th of May 2013. It will follow the pick – up choice from the swimming – race committee.All swimmers will be notified till 1st  of June 2013.The number of participants for the year 2013 will be 20.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *